28 procent Nederlanders heeft mankement aan smartphone

In Nederland lopen er blijkbaar nogal wat mensen rond met een kapot smartphonescherm. Onderzoeksbureau Multiscope heeft er onderzoek naar gedaan en is tot de conclusie gekomen dat 20 procent van de Nederlanders een smartphone mankement heeft

Multiscope heeft gekeken naar de top 3 smartphone mankementen. 20 procent van de Nederlandse smartphonegebruikers geeft aan een mankement te hebben aan de smartphone. 39 procent van die mankementen betreft een kapot scherm wat er op neer komt dat bijna 10 procent van de Nederlanders rondloopt met een kapot smartphonescherm. 28 procent geeft aan dat de batterij erg snel leeg is en 8 procent heeft te maken met kapotte knoppen.

smartphone-mankementenJongeren hebben vaker schade, vrouwen hebben vaker een tweedehands smartphone

Jongeren lopen vaker rond met mankementen. Zo hebben 18  tot 45-jarigen vaker schade aan het scherm en bij één op de drie 18 tot 24-jarigen hapert de telefoon.

In de afgelopen drie jaar heeft 23 procent van de consumenten schade gehad aan de smartphone. Een kwart geeft aan dat ze het toestel vervangen door een andere telefoon. Vier op de tien liet de telefoon niet repareren of vervangen omdat de telefoon nog werkte.

In Nederland zijn veel nieuwe smartphones in de omloop. Een smartphone is gemiddeld 16 maanden in gebruik en 45 procent van de smartphones is sinds 2014 in bezit. Dertien procent van de smartphones is vóór 2013 gekocht en één op de tien smartphones is tweedehands. Die tweedehands smartphones worden vaker gekozen door vrouwen en jongeren.


Tags: , ,