Gerucht: reclame in BlinkFeed van HTC?

Er is een afbeelding opgedoken van een slide van HTC. Daarop is te zien hoe HTC meer geld wil gaan verdienen, onder andere door reclame te laten zien op BlinkFeed van HTC. Die reclame kan bijvoorbeeld bestaan uit gesponsorde apps.

De gelekte afbeelding is op internet geplaatst door Upleaks. Upleaks is vrij betrouwbaar als het gaat om gelekte informatie en brengt regelmatig juiste informatie naar buiten voordat het officieel beschikbaar is.

BlinkFeed-recalemBlinkFeed is een feature van HTC op zijn smartphones en laat een gepersonaliseerde nieuwsfeed zien. Normaal bestaan berichten uit nieuwsartikelen, sportuitslagen en meer van dat soort zaken. Reclame zit er nu nog niet in maar dat kan dus veranderen in de nabije toekomst. BlinkFeed is onderdeel van HTC Sense Home en sinds een update van een paar dagen terug melden gebruikers dat er opeens restaurantsuggesties van Yelp in hun feed staan. Die suggesties kunnen niet uitgeschakeld worden en volgens Upleaks is versie 7.1 van Sense Home inderdaad al voorzien van de basis om advertenties te tonen.

De restaurantsuggesties zijn waarschijnlijk onderdeel van de ‘auto promotions‘. Die content bestaat uit gesponsorde content van HTC (eigen producten, accessoires en diensten) en content van partners van HTC. Een ander soort promotie dat in BlinkFeed te zien zal zijn zijn de gesponsorde apps. Door op een gesponsorde app te tikken in BlinkFeed ga je automatisch naar de Play Store zodat je makkelijk de app kunt kopen.


Tags: , , ,