WhatsApp minder populair onder jeugd

Bijna iedereen met een smartphone heeft er wel WhatsApp op staan maar toch is de berichten-app gedaald in populariteit. Snapchat is juist populairder geworden en ook apps om muziek te streamen doen het goed in Nederland.

WhatsappHet blijkt uit cijfers van Dutch Apps Market dat WhatsApp een beetje populariteit in heeft moeten leveren, vooral onder de jeugd. WhatsApp staat in Nederland op bijna 9,7 miljoen smartphones, wat zo’n 88 procent is. Vorig jaar stond de teller in april op 82 procent. WhatsApp staat dus op meer telefoons, maar onder de jeugd is de populariteit juist gedaald. Vorig jaar maakte zo’n 95 procent van de jeugd gebruik van WhatsApp, maar dit jaar is dat 88 procent.

Snapchat is onder de jeugd juist gegroeid in populariteit. In maart van 2015 staat op 1,7 miljoen smartphones Snapchat geïnstalleerd. In het afgelopen jaar verdrievoudigde het aantal smartphone-gebruikers met Snapchat en inmiddels staat de app op 16 procent van de smartphones in Nederland. Onder de jeugd staat Snapchat op maar liefst 61 procent van de smartphones.

Muziek-apps zijn ook erg populariteit in Nederland. Bijna 40 procent van de Smartphone-gebruikers heeft een app om muziek af te spelen op de telefoon staan. Een muziek-app wordt zo’n 20 dagen in de maand gebruikt. Vooral Spotify, iTunes en Deezer zijn populair en onder de jeugd zijn ze wat populairder dan bij andere groepen.

Dutch Apps Market

Dutch Apps Market, een kwartaalrapport over mobiele apps in Nederland, heeft de cijfers naar buiten gebracht. Er ligt vooral een focus op communicatie-apps zoals Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat, Skype, WhatsApp en meer soortgelijke apps. Er wordt gekeken naar de waardering van de apps, of ze geïnstalleerd of verwijderd worden en hoe of ze na installatie ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Bron: Telecompaper


Tags: , , , , ,