Facebook gaat Amber Alert tonen

Een Amber Alert komt doorgaans binnen op je mobiele telefoon, maar daarvoor moet je wel aangemeld zijn bij de service. Facebook liet Amber Alert-berichten ook zien, maar daarvoor moest een gebruiker de pagina geliked hebben, maar dat is nu niet meer nodig.

Amber-AlertAls een kind vermist wordt in Nederland kan het zijn dat er een Amber Alert verstuurd wordt. Dit gebeurt gemiddeld zo’n vier keer per jaar, maar hoe groter het bereik is, hoe meer kans dat een kind tijdig teruggevonden wordt. Voorheen was het vooral aan de individu om ervoor te kiezen wel of geen meldingen te krijgen, maar wie Facebook heeft krijgt nu standaard een melding op de tijdlijn te zien. Facebook, Ambert Alert en de Nationale Politie hebben bekendgemaakt dat een Amber Alert-melding automatisch bovenaan de tijdlijn getoond wordt bij alle Nederlandse gebruikers.

Nederland is het eerste Europese land waar dit gebeurt en Facebook, Ambert Alert en de Nationale Politie hopen op deze manier het bereik van de meldingen behoorlijk te vergroten. In Nederland gebruikers 9,4 mensen gebruik van Facebook en 6,6 miljoen van die mensen op minst dagelijks wel een keertje op Facebook te vinden. Dat zou dus betekenen dat een Amber Alert-melding in één klap bij meer dan 6 miljoen mensen terecht komt, en daar komen dan ook nog de mensen bij die de melding op hun telefoon ontvangen.

Bron: Facebook/Amber Alert


Tags: , ,