HTC wil niet overgenomen worden door Asus

Vorige week vrijdag meldde Asus dat een overname van HTC wel een optie zou zijn, maar dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd. HTC heeft daar nu op gereageerd door te stellen dat ze niet overgenomen willen worden door Asus.

HTC-AsusMet HTC gaat het de laatste jaren niet zo lekker. Ondanks prima telefoons en lovende reviews is het elk kwartaal nog maar de vraag of er winst of verlies gemaakt wordt. Asus daarentegen lijkt het prima te doen en heeft voor het eerste sinds de intrede in de smartphonemarkt winst gemaakt met de smartphone-afdeling. Asus maakt nu nog voornamelijk smartphones voor de Aziatische markt.

Dat Asus HTC over wil nemen is niet heel vreemd. Zij zijn in opkomst en HTC heeft flink een flink patentportfolio, succesvolle ontwerpen zoals die van de HTC One en bestaande contacten met retailers en providers in heel de wereld. Dat zijn dingen waar Asus dankbaar gebruik van kan maken na een overname en hoewel er geen gesprekken zijn gevoerd is er intern wel gesproken over de optie HTC over te nemen. Echte plannen zijn echter nog niet gemaakt. HTC heeft wel direct gereageerd door te zeggen niks te zien in een overname. “HTC heeft geen contact gehad met Asus hierover en overweegt geen overname“, aldus HTC.

Dus nog voordat er concrete plannen zijn schiet HTC het hele idee al af. HTC blijft voorlopig dus lekker zichzelf zonder bemoeienis van buitenaf.

Bron: Reuters