OnePlus One anderhalf miljoen keer verkocht

De OnePlus One van het gelijknamige Chinese merk OnePlus is in een jaar tijd maar liefst anderhalf miljoen keer over de toonbank gegaan. Vergeleken met de grotere merken is het niet veel maar bij OnePlus zijn ze erg tevreden!

IMG_9052OnePlus bracht vorig jaar hun eerste telefoon uit, de One. Goede (bijna high-end) specificaties voor een absurd lage prijs. Voor 250 euro kreeg je een smartphone die bijna te mooi leek om waar te zijn. OnePlus heeft die lage prijs voor elkaar gekregen door de telefoon zelf te verkopen. Geen overige partijen die erbij betrokken zijn maar alles zelf afhandelen. In het begin was de OnePlus One alleen op uitnodiging te koop en later kon iedereen er eentje kopen.

Er moesten 30.000 stuks verkocht worden in een jaar tijd om te zorgen dat het bedrijf zou blijven draaien. Bij 50.000 stuks zou OnePlus een goed jaar hebben. Maar wat voor jaar zouden ze dan wel niet hebben bij 1.500.000 verkochte telefoons!?

OnePlus 2 wordt volgende week aangekondigd

Volgende week wordt de OnePlus 2 aangekondigd. Deze zal wat duurder worden dan zijn voorganger maar beschikt over specificaties waar je u tegen zegt. Een bloedsnelle processor? Check! (Snapdragon 810) Erg veel werkgeheugen? Check! (4GB RAM) Een goede camera? Check! (13 megapixels met optische beeldstabilisatie) En het zal een van de eerste, of zelfs dé eerste smartphone zijn die uitgerust is met een USB C-poort. Mocht je een OnePlus-telefoon voor wat minder willen kopen wees dan niet getreurd want OnePlus blijft de One gewoon verkopen.

OnePlus-2-voor-en-achterkant


Tags: , ,