Snapchat voert grote update door

Snapchat heeft een grote update uitgebracht die een aantal dingen veranderd. Gebruikers hoeven het scherm niet meer ingedrukt te houden, je kunt een profielfoto toevoegen en je kunt gemakkelijk mensen die dichtbij zijn toevoegen.

Snapchat-logoSnapchat, de app waarbij je gedurende een aantal vooraf ingestelde seconden het scherm ingedrukt moet houden om een foto te bekijken die iemand anders gestuurd is. Na die paar seconden is de foto voorgoed weg. Die unieke functie van Snapchat wordt nu echter ook bijgestaan door de mogelijk een foto of filmpje te bekijken zonder dat je je vinger op het scherm moet houden. Eén keer klikken is voldoende om te zien wat je vrienden je nu weer gestuurd hebben. “Dit betekent dat je geen vermoeide duimen meer krijgt als een verhaal kijkt van een paar honderd seconden. Het zal even wennen zijn voor iedereen die Snapchat al een tijdje gebruikt, maar we denken dat jullie het geweldig gaan vinden!”, aldus Snapchat.

Naast de nieuwe manier om foto’s en filmpjes te kijken zijn er nog een aantal andere aanpassingen doorgevoerd. Zo kun je met Add Nearby mensen toevoegen die in de buurt zijn. Je kunt bijvoorbeeld in één keer je hele vriendengroep toevoegen. Iedereen moet dan wel Add Nearby open hebben staan, maar dat is een stuk makkelijker dan iedereen één voor één toevoegen.

SnapcodeSnapcodes, min of meer jouw persoonlijke QR-code, kunnen nu voorzien worden van een selfie (of een andere foto). Vrienden kunnen zo eenvoudiger zien wie jij bent. En de laatste verandering is dat er twee staps authenticatie toegevoegd is. Als je dit instelt zal het voor kwaadwillenden een stuk lastiger zijn je account te hacken.

De update is nu beschikbaar voor Android en iOS dus haal hem snel binnen!


Tags: , ,