Nederlanders verbruiken bijna twee maal zoveel data als in 2014

Uit cijfers van Autoriteit Consument & Markt blijkt dat Nederlanders flink wat meer data zijn gaan verbruiken. Waar de teller begin 2014 de 400MB nog niet eens aantikte is de 600MB een jaar later ruim gepasseerd.

ACMIn het eerste kwartaal verbruikten Nederlanders gemiddeld 384MB per maand via het mobiele netwerk. Gedurende heel het jaar was er een forse stijging zichtbaar. In het tweede kwartaal verbruikten Nederlanders maar liefst 464MB, in het derde kwartaal 555MB en in het vierde kwartaal 615MB. De stijging in het eerste kwartaal van 2015 is minder fors waardoor de teller blijft steken op 644MB. Nederlanders verbruiken dus bijna twee maal zoveel data dan vorig jaar. In totaal is er in het eerste kwartaal van 2015 maar liefst 21 miljard MB verbruikt.

Qua belgedrag is er weinig veranderd. In het eerste kwartaal belden Nederlanders gemiddeld 106 minuten per maand en in het eerste kwartaal van dit jaar is dat 117 minuten. In de maanden daar tussen in schommelde het aantal minuten tussen die twee waardes. De ACM meldt een stijging van het aantal gebruikte belminuten en hoewel er ook wel een stijging is, is die eigenlijk niet echt significant. Stel dat iemand in een maand tijd 11 keer belt dan wordt er nu iets meer dan 10,5 minuten gebeld in plaats van 9,5 minuten. We zijn dan ook benieuwd of de stijging door zet in het tweede kwartaal of dat het weer wat in zakt.

Bron: ACM


Tags: , , , , ,