Advertenties op Nederlandse Instagram

Nederlandse gebruikers van Instagram kregen voorheen geen advertenties te zien. Heel hun tijdlijn was gevuld met foto’s, maar dat verandert vandaag want Instagram gaat in Nederland advertenties tonen.

InstagramNederlandse gebruikers van Instagram zullen in de komende weken gesponsorde berichten te zien krijgen op hun tijdlijn. Die manier van adverteren lijkt erg op hoe Facebook het doet en dat is ook niet gek aangezien Instagram van Facebook is. De gesponsorde content zal dus tussen de reguliere content staan.

Een tijdje terug hadden we het over video-advertenties en dat die in de toekomst 30 seconden mogen duren in plaats van maximaal 15 seconden. Of we in Nederland ook video’s gaan zien is nog niet bekendgemaakt, maar mogelijk gaat het in het begin nog alleen om gesponsorde foto’s.


Tags: , , ,