Instagram gaat langere videoadvertenties toestaan

In de zomer is Instagram een proef gestart waarbij enkele bedrijven reclame konden maken door middel van videoadvertenties. Die reclamevideo’s hadden tijdens de proef een lengte van 15 seconden maar video’s mogen vanaf nu ook 30 seconden duren.

InstagramInstagram heeft bekendgemaakt dat het zijn advertentiemodel uit gaat breiden. Meer bedrijven zullen advertenties in kunnen zetten op het populaire foto-netwerk, er zullen meer landen komen waar geadverteerd kan worden en er kunnen langere video’s getoond worden. De afgelopen maanden heeft Instagram getest met het advertentievideo’s van maximaal 15 seconden en dat is blijkbaar zo goed bevallen dat de maximale lengte van een advertentievideo verhoogd is naar 30 seconden. Bedrijven kunnen dus langere video’s tonen dan de gebruikers.

Volgens Instagram zijn het vooral bedrijven uit de e-commerce, reisbranche, entertainmentbranche en retail die de vruchten plukken van adverteren in Instagram.

Voor de videoadvertenties zal Instagram mogelijk dankbaar gebruikmaken van het advertentiesysteem van Facebook.


Tags: , , ,