Instagram heeft 400 miljoen actieve gebruikers

Instagram heeft bekendgemaakt dat er inmiddels 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers gebruikmaken van het sociale fotonetwerk. In een blogpost geeft Instagram aan erg blij te zijn met deze mijlpaal.

400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers is een ongelooflijk aantal en Instagram is er dan ook ontzettend blij mee. Maar waar ze naar eigen zeggen nog blijer mee zijn is dat de wereld wat kleiner wordt dankzij deze vorm van visuele communicatie. 75 procent van de Instagram-gebruikers komt van buiten de Verenigde Staten en van de laatste 100 miljoen gebruikers die zich aangemeld hebben bevindt meer dan de helft zich in Europa of Azië.

Pluto-Instagram

Instagram haalt ook een aantal belangrijke gebeurtenissen aan die gedeeld zijn via het sociale netwerk. Zo noemen ze de eerste foto van de oppervlakte van Pluto, een foto van Messi na het winnen van de Champions League en een spookstad in de woestijn van Namibië. Ook zijn er een paar bekende namen bijgekomen op het sociale netwerk van Instagram zoals David Beckham, Caitlyn Jenner en Toni Kroos bijvoorbeeld.

Instagram is vijf jaar geleden begonnen en zit inmiddels dus op de 400 miljoen gebruikers wereldwijd wat een geweldige prestatie is. Per dag worden er 80 miljoen foto’s gedeeld en er zijn inmiddels in totaal zo’n 40 miljard foto’s te vinden op Instagram. Wekelijks worden er 3,5 miljard hartjes (een soort like) gegeven.


Tags: , , ,