Nextbit komt met cloudtelefoon

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van Nextbit gehoord maar de naam gaat nu snel rond op het internet. Dit bedrijfje is een Kickstarter-project gestart waarmee ze hun eerste smartphone hebben aangekondigd: de Robin.

Dit is wat Nextbit over zichzelf zegt: “Nextbit is een kleine groep rebellen die de mensen vrij willen maken van de limieten van de hedendaagse mobiele technologie.” Hoe ze dat willen doen is nog niet helemaal duidelijk, maar de Robin, hun eerste smartphone, laat wel zien dat ze het anders aanpakken dan andere merken. De Nextbit Robin heeft namelijk een zo goed als onbeperkte opslag, ook al is er ‘slechts’ 32GB opslag beschikbaar.

Nextbit-RobinDe Robin is volgens Nextbit de eerste en enige smartphone waar de cloud centraal staat. De telefoon leert jouw voorkeuren kennen en past zich daarop aan. Wanneer de opslag op je telefoon op dreigt te raken speelt de Robin hierop in en verplaatst het bestanden die je niet direct nodig hebt naar de cloud. Omdat de cloud centraal staat krijg je bij de Nextbit 100GB cloud-opslag. In feite heb je dus een telefoon met 132GB aan opslag en voor de grote meerderheid van de gebruikers zal dit méér dan genoeg zijn om nooit een tekort aan opslag te hebben.

De Nextbit Robin beschikt over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels. Er zit een Snapdragon 808-chipset in, 3GB werkgeheugen, achterop een 13-megapixelcamera en voorop een 5-megapixelcamera. Daarnaast zit er aan de voorkant een speaker, er is een vingerafdrukscanner aanwezig aan de zijkant, er is ondersteuning voor 4G en het design heeft iets unieks.

Team van veteranen achter de Robin

Het team van Nextbit bestaat overigens deels uit veteranen uit de mobiele industrie. Zo zitten er de volgende mannen in het team: Scott Croyle, Tom Moss en Mike Chan. Voor wie dat niks zegt: Scott Croyle is het voormalige hoofd van de ontwerpafdeling van HTC. Tom Moss was hoofd Business Development bij Android en Mike Chan is een voormalig lid van het powermanagement-team van Android.

Release van de Robin begin 2016

De Nextbit Robin kostte voor de vroege Kicstarter-backers 299 dollar maar de 1000 beschikbare ‘vroege’ toestellen zijn al op. De prijs die nu betaald moet worden is 349 dollar. De telefoon zal begin januari geleverd worden in twee kleuren: Midnight of Mint.

Of de Robin later ook in de winkels verkrijgbaar zal zijn is niet bekend, maar we gaan er vooralsnog niet van uit. Vooralsnog is de enige manier om een Robin te kopen mee te doen aan de Kickstarter-campagne en daar heb je tot eind september voor.

Nextbit-Robin-kleuren


Tags: , , , ,