Eerste modulaire smartwatch succesvol op Kickstarter

Gisteren startte op Kickstarter de campagne voor BLOCKS, ’s werelds eerste modulaire smartwatch. Het beoogde doel van $250.000 dollar was echter al binnen één uur behaald waarmee de campagne nu al succesvol is.

BLOCKS

Inmiddels hebben (op het moment van schrijven) 1.849 mensen samen bijna $521.000 dollar toegezegd en er zijn nog 36 dagen om geld in te zamelen voor ’s werelds eerste modulaire smartwatch. Van de 1.849 mensen hebben meer dan 1.500 mensen gekozen voor de opties waarbij je een BLOCKS-smartwatch krijgt. Het aantal toezeggingen en het in totaal toegezegde bedrag blijft echter continue stijgen.

BLOCKS gooide al vanaf het begin hoge ogen omdat het de eerste modulaire smartwatch ter wereld is. De basis is een normale smartwatch met een systeem dat zelf ontwikkeld is. het mooie is echter dat de schakels van het bandje extra modules kunnen bevatten. Momenteel zijn de volgende modules beschikbaar om te bestellen via Kickstarter: extra batterij, hartslagsensor, gps, NFC en een module met diverse sensoren (hoogte, druk en temperatuur). Er staan ook nog wat modules in de planning: simkaart, vingerafdruksensor, LED-module en een programmeerbaar knopje.

En daar houdt het nog niet op want de makers van BLOCKS kijken al verder naar wat er in de toekomst mogelijk wordt en dan moet je denken aan modules om de luchtkwaliteit te meten, een module met een camera, eentje met een geheugenkaartje en een module die jouw stressniveau kan meten.

BLOCKS-modules

Foto: BLOCKS

De basis van BLOCKS (de Core) ondersteunt notificaties, het meten van activiteiten, is met de stem bestuurbaar, heeft een aanraakgevoelig kleurenscherm, bluetooth, wifi en haptische feedback. De batterij zou 1,5 dag mee moeten gaan. De extra modules kun je verwisselen terwijl de smartwatch aan staan. Afhankelijk van de dikte van je pols kun je drie of vier modules tegelijk bevestigen aan de Core.

De smartwatch ondersteunt Android en iOS.


Tags: , , , ,