90 procent Facebook-gebruikers kijkt via mobiel

Facebook heeft bekendgemaakt 1,55 miljard gebruikers te hebben die maandelijks minimaal één keer inloggen. Van al die mensen gebruikt 90 procent Facebook via een mobiel apparaat.

FacebookVan de 1,55 miljard gebruikers bezoeken 1,01 miljard gebruikers Facebook dagelijks. Vergeleken met vorig jaar is dat een stijging van maar liefst 17 procent. Wat redelijk opmerkelijk is, is de hoeveel mobiele bezoekers. Zo’n 1,39 miljard gebruikers bezoeken Facebook elke maand minimaal één keer via een mobiel apparaat. Slechts 160 miljoen gebruikers gebruiken Facebook uitsluitend op de desktop of laptop.

Ongeveer de helft van alle Facebook-gebruikers gebruikt maandelijks Facebook Messenger. WhatsApp heeft met zijn 900 miljoen gebruikers nog altijd een groter klantenbestand maar ze liggen dicht bij elkaar. WhatsApp is overigens ook van Facebook, dus het maakt voor hun niet gek veel uit waar de gebruikers zitten. Instagram, een dienst die ook van Facebook is, heeft ongeveer 400 miljoen gebruikers en die zetten dagelijks gemiddeld 0,2 foto’s op de dienst.

De omzet van Facebook bedroeg in het derde kwartaal van 2015 ongeveer 4,5 miljard dollar met een winst van zo’n 900 miljoen dollar.


Tags: , , , ,