Veel oude mobiele telefoons belanden in de la

Bijna 40% van alle Nederlanders verkoopt of geeft hun mobiele telefoon na gebruik niet weg. In plaats daarvan belanden de meeste telefoons ergens in en lade.

Dit is de uitslag van een onderzoek door Telecompaper. Ze hebben een onderzoek onder 2400 Nederlanders gedaan om te kijken waar de meeste mobiele telefoons na gebruik terecht komen.

Resultaten

20% van de mensen geeft hun telefoon door aan een familielid, 3% wordt weggegeven aan iemand buiten de familie en 4% wordt gedoneerd aan een goed doel. 6% van de telefoons belandt in de vuilnisbak en 14% wordt weer doorverkocht.

Opvallend was, dat iPhones veel minder vaak in de la bleven liggen dan telefoons van andere merken. Wat tevens op viel, was dat telefoons van Nokia, Sony en Huawei vaak als reserve toestellen fungeren.

Deloitte is een bedrijf dat vaak marktonderzoeken uitvoert en verwacht dat er dit jaar ongeveer 120 miljoen gebruikte mobiele telefoons worden doorverkocht. De prijs zal volgens Deloitte op gemiddeld 130 euro per toestel zitten en dat is 50% meer dan het afgelopen jaar.


Tags: , , ,