Facebook smartphone geen realiteit door gebrek aan geld

Samsung-FacebookIn 2010 had Facebook het plan om een eigen smartphone op de markt te brengen. Er was echter één groot probleem, het gebrek aan voldoende geld.

Voormalig Facebook hoofd Chamath Palihapitiya deed zijn verhaal aan Recorde. Hij vertelde dat Facebook de telefoon helemaal zelf wilde ontwikkelen, hardware, software, alles! Men kan het idee vergelijken met de iPhone van Apple.

De valkuil

Volgens Palihapitiya was het een zeer creatieve periode van 12 maanden. De beste medewerkers van Facebook bogen hun hoofden om het doel te kunnen verwezenlijken. Het design van de telefoon werd ontworpen door Yves Béhar, momenteel is hij creatief directeur voor het bedrijf Jawbone.

Het plan was al zover gekomen, dat er al afspraken met processor fabrikant Intel en de Amerikaanse provider AT&T waren gemaakt. De release had een iPhone achtig moment moeten worden, echter bleef het project steken bij een ding, voldoende geld. Er was namelijk 1 miljard dollar nodig om de lancering van de telefoon te kunnen realiseren en dat had Facebook op dat moment simpelweg niet.


Tags: ,