Sterkste omzetgroei voor Huawei sinds 7 jaar

Huawei-P8-zijkant

Huawei beleeft momenteel de grootste stijging in haar omzet sinds 7 jaar. In 2015 steeg de omzet met 37% ten opzichte van het voorgaande jaar. Die 37% is goed voor zo’n 54 miljard euro.

Deze sterke groei had het bedrijf natuurlijk niet verwacht. Naast deze stijging in omzet, steeg ook de nettowinst met 32% ten opzichte van 2014. In 2015 was dit 36,9 miljard yuan, terwijl het in 2014 slechts 27,9 miljard yuan was. Dit blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van het bedrijf.

Waar komt het vandaan

Ongeveer 60% van alle omzet die Huawei genereert komt uit landen buiten China. Huawei verdient veel geld in Europa, het Midden-Oosten en in Afrika. Huawei verwacht dat de omzet dit jaar wat minder zal stijgen, de verwachting is 23%.

De sterkst groeiende tak van het bedrijf was de consumentenelektronica. Hier vallen de smartphones, tv’s etc onder. De omzet van deze tak steeg met een percentage van 73%. Deze stijging is goed voor zo’n 129,1 yuan. Het bedrijf verwacht dat ze dit jaar nog wel wat meer kunnen groeien in deze tak. Hier liggen de verwachtingen op 30% groei voor 2016.


Tags: