Geen hersenkanker door straling van mobiele telefoons

banner2

Geen hersenkanker door gebruik mobiele telefoons. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van mobiele telefoons niet tot een verhoogd risico op hersenkanker leidt.

Dit was de conclusie van een Australisch onderzoek. Het doel van het onderzoek was om te achterhalen of het gebruik van mobiele telefoons de kans op hersenkanker zou vergroten. Er zijn in het verleden immers veel claims omtrent deze gedachte de wereld in geslingerd.

Verwerpelijk

De claims uit het verleden kunnen na dit onderzoek van tafel worden geveegd. In Australië is het mobiele telefoongebruik van 0% in 1987 opgelopen tot 94% in 2014. Deze stijging had geen verband met de stijging van het aantal gevallen van hersenkanker binnen deze periode.

Ouderen

Met name bejaarde mensen tussen de 74 en 80 jaar kregen vaker hersenkanker. Dit is een groep die weinig gebruik maakt van mobiele telefoons en de onderzoekers wijten deze stijging voornamelijk aan de vooruitgang van de medische wereld. Men kan nu immers betere diagnoses stellen dan 30 jaar geleden.


Tags: , , ,