Intel houdt op met de ontwikkeling van smartphone processoren

Intel-Apple

Intel heeft besloten om niet langer door te gaan met de productie van smartphone processoren.

De processoren die Intel aan het ontwikkelen was, zoals de SoFIA en Broxton worden niet afgemaakt. De Broxton was bedoeld om high end smartphones aan te drijven en de oudere SoFIA zou werden aangepast voor de budget smartphones. Aldus Intel via AnandTech.

De reden

Intel heeft momenteel last van een niet al te beste pc-markt en moet daardoor gaan inkrimpen. Na de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers, heeft Intel besloten om 12.000 personeelsleden te ontslaan.

Op de tablet en smartphone markt, heeft Intel momenteel erg veel concurrentie. Vroeger was Intel jarenlang marktleider omtrent het produceren van pc-processoren. Tijden veranderen en Intel kiest ervoor om zich nu op de 5G, geheugen en pc-markt te gaan focussen.


Tags: ,