TU Eindhoven krijgt een beurs van 3.000.000 euro voor 5G onderzoek

5g-speedometer-logo

Onderzoekers van de TU in Eindhoven hebben een beurs van 3.000.000 euro gekregen om onderzoek te doen naar de toekomstige draadloze 5G technologie.

Dit werd door de TU Eindhoven zelf bekent gemaakt via een persbericht. Ze hebben een zogenaamde Marie Curie-beurs van 3.000.000 euro gekregen. Dit hebben ze te danken aan het subsidieprogramma Horizon 2020.

Het team

Het onderzoeksteam zal bestaan uit onderzoekers uit heel Europa. De TU Eindhoven zal de leiding nemen over het onderzoek en het is de bedoeling dat het nieuwe datanetwerk tot 100 keer sneller zal zijn dan het huidige 4G netwerk.

Er zal worden gewerkt aan een nieuw basisstation, waarin honderd tot duizend antennes samenwerken om zo een zeer sterk signaal te creëren en om deze weer te kunnen ontvangen. Dit is een must voor een 5G netwerk die deze snelheid moet ondersteunen.

Er zal tevens worden gekeken naar een nieuw type antenne. Deze antenne is in staat om signalen van 30 GHz te kunnen verzenden. Met deze frequentie is het mogelijk om hogere datasnelheden te bereiken.


Tags: , ,