Nintendo vraagt patent aan voor GameBoy-spellen op mobiele apparaten

Er is door Nintendo een patent aangevraagd op het emuleren van GameBoy-spellen op mobiele apparaten. De emulatie zou GameBoy-spellen op de smartphone mogelijk moeten maken, maar ook op losse schermen in bijvoorbeeld treinen en vliegtuigen.

Nintendo-PatentDe patentaanvraag is al in juni ingediend maar nu pas opgemerkt door een gebruiker van NeoGAF (een videogame-forum). Dat een patent ingediend wordt wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijke toegepast gaat worden maar het plan dat Nintendo laat zien klinkt niet eens heel verkeerd. Eerder kwam Nintendo ook al in het nieuws wat betreft het spelen van hun spellen op smartphones.

Volgens Nintendo is het soms wel fijn als je GameBoy-spellen kunt spelen op andere apparaten, bijvoorbeeld wanneer je op reis bent in een vliegtuig of de trein. In de afbeeldingen van het patent is ook te zien hoe iemand in een trein/vliegtuig een spelletje speelt dat te zien is op het schermpje in de stoel voor hem. Ook geeft Nintendo nog wat andere voorbeelden zoals het kunnen spelen van GameBoy-spellen op computers of op een smartphone. Dat bestaat echter al jaren en Nintendo geeft dat ook toe, maar volgens het bedrijf is er nog veel mogelijk qua verbeteringen. Zo zouden onder andere de grafische mogelijkheden en het geluid verbeterd kunnen worden.

Nintendo-Patent-2Nintendo zegt echter wel dat er nog wat problemen zijn die opgelost dienen te worden. Zo verschilt de hardware van een GameBoy nogal van de hardware in moderne apparaten. Het ontwikkelen van emulatiesoftware kan dus lastig zijn.

Het emuleren van GameBoy-spellen (maar ook diverse spellen van andere oudere game-systemen) bestaat al sinds jaar en dag. Rond de eeuwwisseling gingen er al diskettes rond met daarop een emulator en een of twee GameBoy-spellen. En tegenwoordig kun je in één keer letterlijk duizenden oude spellen downloaden voor praktisch elk game-systeem van voor de eeuwwisseling. Emulatie is prima mogelijk en vaak zitten er in die software ook opties voor het verbeteren van hoe mooi een spel er uit ziet.

Bron: Tweakers


Tags: , , , ,