Grafische prestaties van telefoons 20 keer beter?

Het gaat hierbij specifiek over PowerVR. Dat is een GPU (Graphics Processing Unit) welke onder andere gebruikt wordt in de de iPhone, iPad, Samsung Galaxy S en de Galaxy Nexus. En het nieuwste type wordt maar liefst 20x keer zo snel als voorgaande modellen!

PowerVRImagination Technologies heeft aangekondigd dat de PowerVR Series 6 GPU eraan zit te komen, beginnende met de PowerVR G6200 en G6400 modellen. Volgens geruchten gaat de Series 6 onder andere gebruikt worden in de nieuwe iPhone en iPad. Volgens Imagination Technologies is de Series 6 tenminste twintig keer zo snel als de vorige generatie PowerVR. Twintig keer zo snel!? We snappen dat een nieuw model wat sneller is dan het voorgaande model, maar twintig keer? Dit is een typisch gevalletje eerst zien, dan geloven. Zo was de PowerVR chip in de iPhone 4S 73 procent sneller dan de PowerVR chip in de iPhone 4. Een versnelling van twintig keer betekent 2000% sneller, wat een beetje onrealistisch oogt. Maar goed, misschien is de Series 6 wel degelijk twintig keer zo snel en in dat geval zeggen we: kom maar op met de nieuwe generatie accu’s voor mobiele apparaten!

Als de grafische kracht op mobiele apparaten zichzelf zo snel blijft ontwikkelen zullen we over een paar jaar niet raar opkijken van dit soort grafische meesterwerkjes:
httpv://www.youtube.com/watch?v=XguHEcuSlJ8

Bron: Apple Insider


Tags: , ,