Anonieme Arabier betaalt 1,5 miljoen euro voor telefoonnummer

In de Verenigde Arabische Emiraten is het afgelopen weekend een telefoonnummer geveild. De hoogste bieder heeft 7,8 miljoen dirham (omgerekend 1,5 miljoen euro) neergeteld voor het nummer.

1,5 miljoen euro voor een ‘makkelijk’ telefoonnummer

Afgelopen weekend vond er in de Verenigde Arabische Emiraten een veiling plaats in twee luxehotels in Dubai en Abu Dhabi. Voor het goede doel bood telecombedrijf Etisalat tien telefoonnummers aan. Tijdens de veiling boden honderden mensen op het telefoonnummer 050-7777777 en het hoogste bod was 1,5 miljoen euro. Het is echter niet bekend wie de bieder was, maar aangezien het nummer bekend is zal het niet moeilijk zijn de identiteit te achterhalen. Dat achterhalen van de identiteit zal echter even moeten wachten want het nummer is vooralsnog niet geactiveerd. De reden dat de anonieme bieder zoveel geld voor het nummer neergeteld heeft: “omdat het makkelijk te onthouden is“, aldus de CEO van Emirates Auction, Abdulla al Mannaei.

De gelukkig winnaar van de veiling krijgt naast het makkelijk te onthouden nummer ook nog wat extra’s. Gedurende twee jaar krijgt de winnaar per maand: 22.500 minuten voor lokale gesprekken, 2.250 internationale belminuten, 22.500 lokale sms-berichten, 300 minuten gratis ontvangst van buitenlandse nummers en 100GB.

Er waren zo’n 700 genodigden aanwezig en samen brachten ze een bedrag samen van zo’n 2,65 miljoen euro.

Bron: WaarMaarRaar


Tags: , , , ,