T-Mobile verlaagt prijzen voor internet en telefonie in het buitenland

Vandaag heeft T-Mobile bekendgemaakt dat consumenten vanaf 1 juli minder gaan betalen wanneer ze in het buitenland bellen en/of internetten. Bovendien kan een gebruiker een dag- of weekpas met een datalimiet aanschaffen.

T-Mobile verdeeld zijn internetprijzen in zones. De EU-landen, Zwitserland, Noorwegen en IJsland zijn zone 1. De VS, Canada, Australië, Turkije, Marokko en enkele Oost-Europese landen zijn zone 2. Alle overige landen zijn in zone 3 ingedeeld. In zone 1 zal mobiel internet het goedkoopst zijn. Daar kan een consument voor 1,95 euro een dagpas aanschaffen met een limiet van 5MB of een pas voor 4,95 met een limiet van 50MB. Een weekpas gaat 14,95 kosten en daar zit geen datalimiet op. Daar zit echter een addertje onder het gras, want na 100MB wordt de snelheid verlaagt naar 64kbps (vergelijkbaar met de 56k verbinding over de telefoonlijn van vroeger). Voor twee andere zones kan alleen een dagpas aangeschaft worden met een limiet van 2MB of een weekpas met een limiet van 10MB.

Bellen in het buitenland wordt voor T-Mobile klanten ook goedkoper. In zone 1 gaat de prijs van 46 cent per minuut terug naar 42 cent per minuut. Gebeld worden gaat van 18 naar 13 cent per minuut. Over de andere zones heeft T-Mobile geen prijzen bekend gemaakt dus die zijn waarschijnlijk niet veranderd.

De zones van T-Mobile