HTC en Samsung doen het goed!

Samsung en HTC hebben nieuwe cijfers bekend gemaakt die aantonen dat beide bedrijven zeer succesvol zijn in de mobiele markt.

HTCHTC heeft in het afgelopen kwartaal 12 miljoen toestellen verkocht. In dezelfde periode vorig jaar lag dit aantal meer dan 50 procent lager. Het is ook niet zo heel gek dat de verkopen goed gaan want HTC brengt het ene na het andere succesvolle toestel uit en voor ieder is er wat wils. Zo heb je de HTC Sensation, HTC Desire S, HTC Desire Z, HTC Wildfire S en de HTC ChaCha. Overigens zit de HTC Flyer, HTC’s eerste tablet, inbegrepen bij de cijfers. HTC doet het dus erg goed, maar loopt nog altijd achter op Apple, Nokia, Samsung en RIM (Blackberry).

Samsung-Galaxy-LogoDan hebben we nog Samsung die 17 tot 20 miljoen smartphones heeft verkocht in het tweede kwartaal van 2011. Daarmee lopen ze nog altijd achter op Apple, die 20,3 miljoen iPhones verkocht. Ook Samsung is niet te zuinig met het uitbrengen van toestellen. Zo is de afgelopen maanden de Galaxy serie uitgebreid. Zo heb je de Galaxy S2, Galaxy S Plus, Galaxy Ace, Galaxy Gio en is onder andere de Galaxy 3D aangekondigd

Nokia en RIM zijn in marktaandeel gezakt. Vooral Nokia heeft een harde klap gekregen van de concurrentie. Waar ze vorig jaar nog een marktaandeel hadden van 38 procent is dat nu gedaald naar 15 procent. Apple is dus de winnaar qua verkochte smartphones, maar als we kijken naar iOS vs Android dan is het mobiele besturingssysteem van Google een flinke inhaalslag aan het maken. Misschien dat alles weer verandert wanneer de nieuwe iPhone 4, de iPhone 5 en Windows Phone 7 Mango inclusief een hele berg nieuwe toestellen uitkomen.