KPN komt met nieuwe abonnementen en vermindert smartphonekorting

KPN heeft al eerder aangekondigd dat het zal komen met nieuwe abonnementen als antwoord op het niet mogen invoeren van aparte kosten voor bepaalde diensten. Vandaag hebben ze nieuwe abonnementen geintroduceerd die gaan gelden voor zowel KPN- als Hi-abonnees.

Door de invoering van netneutraliteit in de telecomwet kon KPN zijn oorspronkelijke plan (klanten laten betalen voor bepaalde zware internetdiensten zoals Skype, Youtube en Whatsapp) niet uitvoeren. Als antwoord daarop heeft KPN zijn abonnementen vernieuwd en dat is enorm goed te zien. Zoals verwacht zijn de abonnementen duurder geworden, krijg je minder MB’s voor je geld en is de smartphonekorting verlaagd. Per 5 september zullen de nieuwe abonnementen in moeten gaan. Telfort heeft ook al gezegd de abonnementen te vernieuwen, maar doet dat pas begin volgend jaar.

KPN heeft zijn nieuwe abonnementen ingedeeld op een zelfde manier als Vodafone, namelijk een Bel-SMS-abonnement, een Bel-SMS-Web-abonnement en een Bel-SMS-WebXL-abonnement. Bij het eerste abonnement krijg je vanzelfsprekend geen internet erbij en kun je alleen bellen en sms’en. Bij het Bel-SMS-Web-abonnement krijg je maximaal 2Mbps down en 0,1Mbps up. Het snelste abonnement is Bel-SMS-WebXL, want daarmee krijg je maximaal 7,2Mbps down en 2Mbps up.

Het goedkoopste abonnement wordt Bel-SMS 100 en gaat 20 euro in de maand kosten. Daarvoor krijg je 100 minuten/sms’jes. Het duurste abonnement wordt Bel-SMS-WebXL 2000 en daarmee krijg je 1500 minuten/sms’jes en 2GB aan data. Als je 250Mb extra wilt betaal je 5 euro. De abonnementen van Hi zijn redelijk vergelijkbaar, maar iets goedkoper. Het is nog niet duidelijk wat andere providers gaan doen en of die überhaubt hun abonnementen gaan vernieuwen. Hieronder zijn de nieuwe abonnementen te zien. Door op het plaatje te klikken krijg je een grotere versie te zien waarop alles duidelijk te lezen is.

KPN abonnementenHi abonnementen