Microsoft in de telefoonwereld kleine speler

Steve Ballmer heeft tijdens een keynote op een bijeenkomst voor partnerbedrijven aangegeven dat Microsoft nog maar een kleine speler is op telefoongebied. Windows Phone 7 heeft nog geen groot marktaandeel en legt het nog altijd af tegen iOS en Android.

Windows Phone 7 logoVolgens Ballmer doet Windows Phone 7 het minder goed dan verwacht en is het marktaandeel minder snel gegroeid dan gehoopt. Voorheen had Microsoft hun Windows Mobile besturingssysteem. Dat OS deed het beter en met WP7 is Microsoft dan ook van kleine speler naar nóg kleinere speler gegaan. Momenteel heeft 4% van de Amerikanen een smartphone met daarop Windows Mobile of Windows Phone 7.

Overigens heeft Ballmer de hoop nog niet opgegeven en hij denkt dan ook dat het na de komst van Mango beter zal gaan. Mede omdat Nokia, dat een behoorlijk marktaandeel heeft op de mobiele markt, dan ten tonele komt met hun eerste Windows Phone 7 toestel. Microsoft heeft Nokia miljarden betaalt om WP7 toestellen te maken en hoopt daarmee veel mensen over te halen naar hun kant.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft het aflegt tegen de concurrentie want ook hun Zune deed het niet zo goed als verwacht. Het multimedia device van Microsoft had de tegenhanger moeten worden van de iPod maar deed het niet bepaald goed. Wel had de Zune de interface aan boord (Metro Ui) die nu te zien is op de Windows Phone 7 toestellen. De tijd zal het leren of Windows Phone 7 de kant op gaat van Zune, of dat het een waardige concurrent wordt van iOS, Android en in mindere mate BlackBerry OS.