Nieuwe Blackberry toestellen in aantocht

Gisteren hadden we nog het bericht dat er 11% van de werknemers van RIM ontslagen worden, maar de fabrikant van Blackberry blijft aan de weg timmeren in de smartphonewereld.

RIM-BlackberryMiddels een persbericht heeft RIM twee nieuwe Blackberry toestellen bekend gemaakt. Die twee toestellen zijn de Blackberry Touch/Volt en de Blackberry Torch 2 en ze zullen beide draaien op het nieuwe OS 7. De Torch 2 zal een 1,2GHz processor, een scherm met een VGA resolutie (640×480) en zal het typische Blackberry toetsenbord hebben in een slide-out vorm. De Blackberry Touch/Volt zal eveneens een 1,2GHz processor hebben maar ook een 3,7″ touchscreen. Volgens geruchten moeten de twee toestellen midden augustus uitkomen in de Verenigde Staten.

Ook heeft RIM een tweet geplaatst waarin ze zeggen twee nieuwe toestellen aan te gaan kondigen. Het is nog niet bekend om welke toestellen het gaat, maar ze hebben er wel bij vermeld dat de nieuwe toestellen draaien op OS 7. Zodra er meer over bekend is zullen we een bericht plaatsen met de details.

De twee persfoto’s die Pocketnow.com in handen heeft:

Blackberry Torch 2 & Touch/Volt