Android code gevonden in Blackberry OS 7

Vorige week verscheen een video op het internet van de nieuwste Blackberry Torch. Het betrof een promo video die snel weer offline gehaald werd omdat er twee keer een Android toestel in te zien was. Nu is er weer een nieuw vreemd Android nieuwtje afkomstig van Blackberry.

RIM-BlackberryToen de video op het internet verscheen durfde wij te stellen dat het mogelijk geen foutje was maar expres was gedaan. Misschien wilden ze de wijde wereld iets duidelijk maken en deden ze het op deze manier. Of RIM (de maker van Blackberry) wel of niet Android gaat gebruiken is nog niet bekend en wij zijn tot nu toe ook de enige gebleken die het gerucht hebben geplaatst, maar nu is er weer een nieuw Android nieuwtje verschenen vanuit RIM/Blackberry. In Blackberry OS 7 is code gevonden afkomstig van het Android Open Source Project.

BB OS 7 Android code

Een screenshots van Android credits in Blackberry OS 7

Nu is het bekend dat het toekomstige besturingssysteem voor de Blackberry, dat op QNX gebaseerd is, Android apps kan draaien, maar over Blackberry OS 7 is dat nooit gezegd. De enige reden die we kunnen bedenken dat ze Android code gebruiken is dat ze een functionaliteit of feature toe wilden voegen aan OS 7 en dat het al kant en klaar te krijgen was in de vorm van een stukje Android code. Dat is vooralsnog de enige conclusie die we kunnen trekken uit dit nieuwtje. Misschien horen we over een tijdje wel de reden, misschien komen we het ook nooit te weten.