CEO Vodafone is bang voor kwaliteitsverlies netwerk vanwege concurrentie

Vodafone CEO Jens Schulte-Bockum is bang dat de kwaliteit van het netwerk onder druk komt te staan als er meer concurrentie op de telecommarkt zal komen.

Jens Schulte-BockumOmdat providers minder snel zullen investeren in het netwerk als er meer concurrentie komt, zal de kwaliteit van het netwerk daaronder lijden, aldus Schulte-Bockum. Mogelijke nieuwe concurrenten op de telecommarkt zijn UPC en Ziggo, die de komende jaren mobiele abonnementen aan gaan bieden op een eigen netwerk. Momenteel zijn de enigen met een eigen netwerk T-Mobile, Vodafone en KPN. D66-Kamerlid Kees Verhoeven zegt het niet eens te zijn met de CEO van Vodafone en vindt het een voorspelbare reactie. Hij vindt dat netwerkkwaliteit juist een van de sterke punten moet zijn als je de concurrentie aan wilt gaan. We hebben een hele tijd vijf providers gehad in Nederland maar T-Mobile heeft Orange overgenomen en KPN heeft Telfort overgenomen.

Volgend jaar, bij de frequentieveiling zal er plaats zijn voor twee nieuwkomers omdat er volgens politici meer concurrentie moet komen op de telecommarkt. Schulte-Bockum vindt dat een slechte zaak en vindt dat die politici kortzichtig en gedreven zijn door populisme. Wij van GSMacties.nl zien het echter anders. Momenteel betalen wij (in vergelijking met enkele landen om ons heen) buitengewoon veel voor onze mobiele abonnementen en zodra er meer concurrentie komt in de vorm van UPC en Ziggo moeten die prijzen waarschijnlijk omlaag om te kunnen concurreren. Die verlaging in prijzen betekent minder winst voor een bedrijf als Vodafone en in een wereld die veelal draait om meer en meer winst is dat natuurlijk ‘not done’.