Telefoons worden nóg dunner!

Vind je je telefoon te dik en wil je een dunnere? Dan is er goed nieuws, want LG zegt dat smartphones die volgend jaar uit gaan komen nog maar 6mm dik zullen zijn.

LG LogoIn de tijd waarin telefoons steeds groter worden doen fabrikanten er ook alles aan om de toestellen steeds dunner te maken. Momenteel zijn de dunste toestellen 8,5mm maar dat gaat volgend jaar veranderen. Henry Noh, een van de ontwikkelaars van de LG Optimus 3D, zegt in een interview dat smartphones volgend jaar mogelijk nog maar 6mm dik zullen zijn. Toestellen met een 3D scherm zullen zo’n 7mm dik zijn, wat nog altijd dunner is dan de huidige dunste toestellen.

We hebben al onze twijfels bij de steeds groter wordende telefoons en zeker na de aankondiging van de Samsung Galaxy Note werd die twijfel flink aangesterkt. Nu worden toestellen dus ook nog eens dunner en we weten allemaal dat een groter oppervlakte met een kleinere dikte minder stevig is dan een kleiner oppervlakte met een wat grotere dikte. Ook hebben dunnere toestellen als nadeel dat er geen sterkere accu’s in gaan want die zijn immers dikker dan in het toestel past. Vooralsnog is een dunner toestel waarschijnlijk minder sterk en gaat de accu minder lang mee. Enerzijds vinden we het dus knap dat het mogelijk gaat worden toestellen te creëren met een dikte van 6mm, anderzijds zijn we ook bang dat de nu al fragiele toestellen nog sneller kapot kunnen gaan. Uiteindelijk zal de tijd het leren en zien we vanzelf of het een vooruitgang is of niet. Wat vinden jullie? Is dunner beter of niet?