Angry Birds: een hoogvlieger van formaat!

Iedereen die een smartphone heeft kent het spelletje Angry Birds wel. Ken je het spel niet? Dan moet je het even opzoeken in de Market, App Store, of andere apps winkel. Rovia heeft vandaag goed nieuws bekend gemaakt met betrekking tot het verslavende spelletje.

Het jolige spelletje met de felgekleurde boze vogels heeft een flinke mijlpaal bereikt. Angry Birds is inmiddels namelijk 500 miljoen (dat is 500 met 6 nullen!) keer gedownload voor de verschillende platformen. In totaal hebben alle spelers nu al 200.000 jaar gespeeld en elke dag komen er 300 miljoen minuten speeltijd bij. In totaal zijn er 440 miljard vogels gelanceerd, zijn er 266 miljard levels gespeeld en zijn er 44 miljard sterren behaald in het spelletje. Behoorlijke cijfers dus voor het ogenschijnlijke simpele doch verslavende spelletje.

Angry Birds is een van de meest populaire games op de smartphones en is beschikbaar voor praktisch elk platform. Het doel is om met gekleurde vogels, die elk een eigen specialiteit hebben, de groene varkentjes te vernielen. Waarom groene varkentjes? Omdat die steeds de eieren van de vogels stelen, die worden daardoor boos en dan heb je: Angry Birds. Klinkt simpel? Wacht maar tot je bij elk level drie sterren wilt halen en alle gouden sterren wilt vinden. In de basis een heel simpel spelletje, maar als je wat dieper gaat graven blijkt het een behoorlijk complex spelletje waarbij je soms maar net op het juiste moment het juiste pilaartje moet raken om de highscore te halen. Geen wonder ook dat er inmiddels al 200.000 jaar aan speeltijd in is gaan zitten. Heb je Angry Birds nog nooit gespeeld, wacht niet langer af en ga het spelletje uitproberen!

httpv://www.youtube.com/watch?v=bNNzRyd1xz0