Futuremark komt met 3DMark benchmark voor Android

Velen van jullie zullen Futuremark niet kennen, maar het bedrijf is een zeer bekende naam onder gamers en benchmark-enthousiastelingen. Met 3DMark, het bekendste product van het bedrijf, kun je verschillende zeer zware benchmarks uitvoeren. 3DMark komt nu ook naar Android.

FuturemarkEr zijn al een aantal benchmark apps te vinden voor Android zoals Quadrant en NenaMark, maar dat maakt Futuremark waarschijnlijk niet zo heel veel uit. De naamsbekendheid hebben ze, de expertise hebben ze en met de komst van onder andere erg snelle quadcore telefoons en tablets kan dit leuke resultaten op gaan leveren. De mobiele versie van 3DMark zal verschillende testen bevatten, waaronder een cpu-test, render-test en physics-test. Op die manier wordt de gehele SoC (System on a Chip) getest.

Het mooie aan 3DMark is dat je resultaten online kunt zetten en zo kunt vergelijken. De mobiele versie krijgt die mogelijkheid ook en hanteert daarbij hetzelfde scoresysteem dat de Windows 8 versie van 3DMark gaat gebruiken. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld zien hoe hun tablet met quadcore Nvidia Tegra 3 het doet tegenover een volwaardige gaming computer. Een precieze release datum is nog niet bekend, maar Futuremark zegt dat het ergens in 2012 zal zijn.

Hieronder een aantal voorbeelden van 3DMark voor de PC:

httpv://www.youtube.com/watch?v=h2S_K_IU2K0

httpv://www.youtube.com/watch?v=NjuoTlZ2FTI

httpv://www.youtube.com/watch?v=In74siITIAw


Tags: ,