Het is bijna 5 december dus tijd voor smartphones accessoires!

Je weet nu (als het goed is) welke smartphone je wilt hebben van de goedheiligman en bij een smartphone horen natuurlijk ook vette en handige accessoires! Hoesjes, autohouders, carkits, headsets, het komt allemaal langs!

Hoesjes

Als eerste een hoesje, want je smartphone moet wel mooi blijven, ondanks het (vaak) intensieve gebruik. Hoesjes heb je in verschillende soorten en maten: hoesjes waar je je telefoon in schuift, hoesjes die open kunnen klappen, silicone/rubberen hoesjes en hardcases. Wat voor jou perfect is ligt geheel aan wat je precies wilt hebben en wat je het fijnste vindt.

Valenta PouchAls we aan hoesjes denken, dan komt Valenta het eerst in ons op. Het bedrijf heeft erg goed betaalbare leren hoesjes voor praktisch elke smartphone. Het is het soort hoesje waar je telefoon volledig in zit en middels een ‘lipje’ kun je je telefoon er gemakkelijk uithalen. De hoesjes zijn vaak verkrijgbaar met verschillende leertexturen, van heel fijn naar heel grof. Ook zijn de meeste hoesjes in verschillende (stijlvolle) kleuren te krijgen, zodat de hoesjes voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn. Vanwege het enorme aanbod van betaalbare leren hoesjes voor praktisch elke smartphone en voor iedere smaak staat Valenta hoog in onze ‘aanrader-lijst’.

Uiteraard heb je nog veel meer merken van hoesjes. Zo heb je het merk Adapt, dat vooral harde en zachte omhulsels heeft voor je smartphone. Ook zij hebben verschillende hoesjes voor verschillende telefoonmerken. Ook Case-Mate is een bekend merk, met een zeer ruim assortiment van verschillende soorten hoesjes voor verschillende merken. Beide merken bieden enorm veel hoesjes aan voor een zeer betaalbare prijs. Dus als je bij een van de drie genoemde merken, Valenta, Adapt en Case-Mate, gaat rondneuzen naar jouw perfecte hoesje kan het bijna niet mis gaan!

Headsets

Jawbone EraNu heb je je hoesje, maar je wilt natuurlijk ook bereikbaar blijven wanneer je smartphone in je hoesje zit! Daar komen de headsets om de hoek kijken. Volgens veel websites is de Jawbone Era de beste bluetooth headset van 2011. Met zijn 119 euro is hij echter wel aan de prijzige kant en het design zal niet iedereen aanspreken. Wel wordt de Era aangeprezen vanwege de vele opties en de enorm goede geluidskwaliteit. Wij denken Jabra Waveechter aan de kleintjes en daarom kiezen wij voor de Jabra Wave Bluetooth Headset. Deze headset krijgt goede review scores en zit volgens velen enorm comfortabel. De geluidskwaliteit is helder in elke situatie. Dus of je nou binnen of buiten bent, naar een vast nummer belt of naar een mobiel nummer, de geluidskwaliteit blijft goed. De headset gaat ongeveer 6 uur mee en is goed te combineren met een bril. Dus ben je op zoek naar een headset? Kijk dan eens naar de Jawbone Era of de Jabra Wave.

Autohouders

Brodit AutohouderAls je in je auto zit wil je natuurlijk wel gebruik maken van de volledige functionaliteit van je smartphone. Navigatie, bellen en de muziekspeler zijn functies die veel gebruikt worden en vooral in de auto zijn het handige functies. Wel moet je dan je telefoon in een houder kunnen zetten, anders is het bedienen niet veilig. Een van de meest bekende merken in de wereld van autohouders is Brodit. Ze zijn gespecialiseerd in autohouders en inbouw voor verschillende smartphone merken en verschillende automerken. Ze zijn erg allround en bieden erg betaalbare oplossingen. De meeste prijzen zitten zo rond de 40-50 euro, wat natuurlijk niks is als je de boete van 180 euro ziet die je krijgt voor niet handsfree bellen. Dus wil je je veilig in het verkeer begeven met je smartphone? Dan is een autohouder een must en dan raden wij je aan om even naar Brodit te kijken.

Je kunt nu veilig en goed uitgerust de straat op met je smartphone. Wel zijn er nog een aantal accessoires die wellicht ook wel handig zijn. Denk aan geheugenkaartjes, een koptelefoon of oordopjes en carkits. Qua geheugen zie je al snel goed, maar je moet wel een beetje weten waar je op moet letten. Zo kun je het beste een geheugenkaartje (in de meeste gevallen MicroSD) nemen van een A-merk zoals SanDisk, TakeMS of Kingston. Het beste kun je dan MicroSDeen Class 6 kaartje nemen (de Class geeft de minimum snelheid van een kaartje aan). De opslagcapaciteit die je wilt ligt aan wat je wilt met je smartphone. Wil je veel muziek gaan luisteren met je smartphone? Dan is 8 tot 16GB aan de raden en voor films en veel games (van onder andere Gameloft) is 16 tot 32GB aan te raden. Kijk trouwens wel eerst even of je telefoon uitbreidbaar geheugen ondersteund.

Parrot CarkitQua carkits hebben we eigenlijk maar één duidelijke aanrader en dat is Parrot. Het is een erg bekend merk en ze maken kwalitatief uitstekende carkits. De Parrot carkits zijn vaak gemakkelijk aan te sluiten en ze bieden zowel plug-and-play als inbouw kits. Ook zijn er verschillende modellen zodat er voor ieder wat wils is. De geluidskwaliteit is vaak goed en het gebruiksgemak is erg hoog. Een telefoon is zo aangesloten en voor een paar tientjes kun je als snel een boete van 180 euro besparen. Geen slechte deal toch?

Wil je nóg meer accessoires? Als je een bluetooth headset niks vindt en je hebt liever oordopjes of een koptelefoon, dan is er enorm veel keuze. Veel merken, veel modellen, veel specificaties, zoveel verschillende informatie dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Hier kunnen we eigenlijk moeilijk advies over geven, aangezien iedereen een andere voorkeur heeft. De een vindt oordopjes van de Hema prima en zijn daarmee 5 euro kwijt, maar iemand anders heeft liever in-ear oordopjes van 100 euro en neemt met minder geen genoegen. Qua oordopjes en koptelefoons zeggen we dan ook: ga langs bij verschillende winkels zoals de Mediamarkt en test verschillende modellen uit. En wil je geen miskoop begaan? Koop dan geen Trust of Sweex maar richt je op merken zoals Sennheiser, Sony, AKG en Creative.

Zo, dat waren de accessoires. Nu kun je veilig met een beschermde smartphone de weg op en hoef je je niet meer druk te maken om bijvoorbeeld hoge boetes. Voordat we dit bericht afsluiten hebben we trouwens nog iets heel leuks voor jullie! Onderaan dit bericht vind je een programma om een eigen telefoon skin mee te ontwerpen! Het is spotgoedkoop (15 euro) en je kunt bijvoorbeeld eigen afbeeldingen uploaden. Ook is het geschikt voor nagenoeg elke telefoon, tablet en laptop. Naast zelf ontwerpen kun je op de website van Design Skins ook bestaande ontwerpen kiezen. Volgende week zijn we weer terug met een nieuw artikel en dan gaat het om de perfecte games om de koude wintermaanden door te komen. Tot dan!

 


Tags: