T-Mobile maakt kwartaalcijfers bekend

T-Mobile heeft haar kwartaalcijfers bekend gemaakt en heeft daarbij nog wat leuke cijfertjes gepresenteerd. Daaruit blijkt dat ook bij T-Mobile steeds minder mensen bellen en sms’en en een groeiend aantal mensen mobiel internet gebruiken. Vodafone maakte eerder deze week de cijfers al bekend.

T-MobileMobiel internet wordt steeds groter en wordt steeds meer gemeengoed en dat is ook bij T-Mobile goed terug te zien in de cijfers. T-Mobile klanten verbruiken namelijk zo’n 160TB (ofwel 160.000 gigabyte) per week. Ook is het gebruik van mobiel internet verdubbeld in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. In 2008 werd de iPhone uitgebracht bij T-Mobile en sindsdien wordt er 27 keer meer data gebruikt door de klanten. Ook het aantal klanten is bij T-Mobile gestegen. Momenteel heeft de provider 4,9 miljoen klanten, wat een stijging is van rond de 10 procent vergeleken met vorig jaar. Ter vergelijking: Vodafone heeft 5,3 miljoen klanten en KPN is de grootste met 5,5 miljoen klanten.

In het derde kwartaal van 2011 investeerde T-Mobile 32 miljoen euro in voornamelijk uitbreiding van de capaciteit van het netwerk. De gemiddelde omzet per klant is overigens omlaag gegaan. De gemiddelde omzet per klant was 24 euro in het derde kwartaal van dit jaar. Het vorige kwartaal lag de omzet op 25 euro en in heel 2010 was de omzet gemiddeld 28 euro.


Tags: ,