ING komt met mobiele versie iDeal

ING is een flinke inhaalslag aan het maken op mobiel gebied. Kwamen ze een maand terug nog met hun eigen mobiel bankieren app, nu komen ze met een iDeal app voor de smartphone.

idealiDeal wordt veel gebruikt voor het afrekenen bij onder meer webwinkels. Je kunt met iDeal afrekenen via je eigen bank, zoals de ING, Rabobank of ABN AMRO. Normaal als je via je computer een betaling wilt doen krijg je een pop-up schermpje te zien. In dat schermpje moet je inloggen en kun je via iDeal geld overmaken. Dat systeem is nu aangepast voor mobiele systemen. Zo zijn de knoppen groter gemaakt en heeft het scherm een wat andere indeling gekregen. Als je nu een betaling wilt doen op je mobieltje dan krijg je automatisch de mobiele versie van iDeal te zien, zonder dat je daar als klant of winkelier iets voor hoeft te doen.

ING directeur Michael Koutstaal vindt dat de bank met iDeal Mobiel goed inspeelt op de behoefte van de klant en had het volgende te zeggen: “Consumenten willen met hun mobiele telefoon betalingen doen. Onze app is binnen een maand bijvoorbeeld al meer dan 400.000 keer gedownload.”

iDeal MobielDe andere banken hebben nog geen iDeal mobiel, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten. Zo heeft de Rabobank al verschillende positieve tests gedaan.


Tags: ,