Een goede dag voor Blackberry fabrikant

De keren dat RIM in het nieuws komt gaat meestal gepaard met slecht nieuws. Uitgestelde toestellen, een slecht werkend besturingssysteem, tegenvallende cijfers, en ga zo maar door. Deze keer is het echter anders!

RIM gebouwNee, RIM is niet magisch met een sterke terugkeer bezig met zijn Blackberry toestellen en nee, Blackberry 10 zal niet eerder uitkomen om verkopen een flinke duw te geven. Wat dan wel? De aandelen van RIM zijn met 9 procent omhoog gegaan! De reden is dat er geruchten waren over een mogelijke verkoop van bepaalde delen van RIM, of zelfs het complete bedrijf. En dat is goed nieuws voor de aandeelhouders van het geplaagde RIM. Er zijn geruchten dat Samsung interesse zou hebben. Een ander gerucht is dat RIM met Samsung aan tafel zit om te praten over een ‘licence deal’. Dat laatste is het meest plausibel.

Dat zou betekenen dat Samsung toestellen uit zou kunnen brengen met daarop het Blackberry 10 besturingssysteem. Nu denken we dat RIM al redelijk gedoemd is en gewoon niet meer mee kan met de snelle technologische vorderingen en innovaties. Samsung kan daar weinig aan veranderen. Samsung zelf heeft ook al aangegeven dat het geen interesse heeft in RIM. Het eens zo populaire bedrijf moet dus andere manieren verzinnen om hun hoofd boven water te houden.

Bron: All Things Digital


Tags: , ,