Samsung verwacht recordwinst

HTC heeft bekend gemaakt wat minder winst te hebben gemaakt in het vierde kwartaal van 2011, maar Samsung verwacht juist een recordwinst te boeken voor het afgelopen kwartaal. Die winst is naast de goede verkoop van smartphones ook te danken aan hun televisies.

SamsungSamsung heeft een belachelijk goed jaar gehad. Bijna elk (high-end) toestel dat ze op de markt brengen slaat wel aan. Denk aan de Samsung Galaxy S2, Galaxy Ace, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Y en ga zo maar door. Ze verwachten nu dus ook een record qua kwartaalwinst. Het beste kwartaal tot nu toe is het tweede kwartaal van 2010 en toen werd er 5 biljoen Zuid-Koreaanse won (3,37 miljard euro) winst gemaakt. Nu verwacht Samsung een kwartaalwinst van tussen de 5 en 5,4 biljoen Zuid-Koreaanse won (tussen de 3,37 en 3,63 miljard euro). Samsung heeft niet aangegeven welk aandeel smartphones hebben in de winst.

De omzet voor Samsung van het laatste kwartaal van 2011 ligt waarschijnlijk tussen de 46 en 48 biljoen Zuid-Koreaanse won (31 miljard – 32,35 miljard euro). De uiteindelijke resultaten worden later gepubliceerd.

Bron: Samsung


Tags: ,