Apps zijn goed voor de economie

Ontwikkelaars waren vroeger rasechte nerds die vanuit een zolderkamertje hun eigen programma’s in elkaar knutselden, althans, dat is het beeld bij de meeste mensen. Dat is met de komst van smartphones en tablets echter al lang veranderd.

The App EconomySmartphones en tablets hebben een nieuw tijdperk ingeluid met hun apps. Er zijn nieuwe opleiding en cursussen gekomen die betrekking hebben op het ontwikkelen van apps en in feite kan iedereen met een computer of laptop een eigen app maken. Het kan zo simpel of zo moeilijk zijn als je maar kunt bedenken. Van een simpele ‘Red Button’ app tot complete games van een paar honderd MB. Van individuen die iets in elkaar knutselen tot grootmachten als Facebook en Google die app ontwikkelaars in dienst hebben. Deze App Economy heeft in de VS naar schatting voor 466.000 banen gezorgd sinds 2007 (toen werd de eerste iPhone op de markt gebracht). Een hele hoop banen dus en dat terwijl de App Economy pas ongeveer 4 jaar oud is. Het hele gebeuren staat in feite nog in de kinderschoenen en momenteel wordt er enorm veel geëxperimenteerd wat betreft apps en smartphone besturingssystemen. TechNet, die met deze cijfers naar buiten is gekomen zei het volgende over deze nieuwe markt: “innovatie zorgt voor banen en in dit geval een hele hoop banen!”

Cijfers van Nederland of Europa zijn voor zover wij weten nog niet bekend, al kunnen wij ons goed voorstellen dat ook hier er een hoop ontwikkelaars bij zijn gekomen sinds de komst van smartphones. Zoals we zeiden kan in feite iedereen een app ontwikkelen (mits je de juiste kennis hebt uiteraard) en je kunt het zo makkelijk maken als je wilt. Of een dergelijke app dan ook succesvol wordt is natuurlijk maar de vraag, maar je kunt in ieder geval een begin maken in de wereld van ontwikkelaars. Niks geen nerd-wereldje meer, maar een hippe en nieuwe wereld, waar iedereen aan deel kan nemen!

Bron: TechNet.org


Tags: ,