ZTE kondigt de quad-core Era aan op het MWC

Quad-core is wat de klok slaat op het Mobile World Congress en ook het (in Europa) relatief onbekende ZTE heeft een quad-core toestel aangekondigd. De Era ziet er netjes uit, maar kan het toestel ZTE meer succes bezorgen in het westen?

De ZTE Era doet ons in eerste instantie erg denken aan de Galaxy Nexus, en dat is een beetje jammer. Nu is het tegenwoordig wel lastig om een toestel te maken dat radicaal anders is dan de concurrentie, maar de Era ziet er naar onze mening niet ‘speciaal’ genoeg uit. Elk merk heeft zijn eigen karakteristieken en dat missen we hier een beetje. Maar goed, de specificaties! De Era zal een 4,3 inch scherm hebben met een resolutie van 960×540 en het toestel draait op de Tegra 3 van Nvidia. Ook heb je 8GB intern geheugen tot je beschikking dat je uit kunt breiden door middel van een MicroSD kaartje. Het toestel draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

ZTE heeft grote plannen: ze willen tegen 2015 bij de top 3 van smartphone fabrikanten horen. Afgelopen jaar hadden ze wereldwijd 3,2 procent in handen, wat niet veel lijkt maar toch goed is voor een vijfde positie.


Tags: , , ,