Zynga wil bedrijf achter Draw Something overnemen

Draw Something is de nieuwste hype in de wereld van smartphones en dat lijkt de maker geen windeieren te leggen. Zynga, vooral bekend van Facebook-spellen, heeft namelijk interesse getoond in het bedrijf achter Draw Something, OMGPOP.

OMGPOPVolgens Techcrunch hebben er al gesprekken plaatsgevonden, althans, dat hebben anonieme bronnen gemeld aan de website. Het is ook niet vreemd dat Zynga het bedrijf OMGPOP wil overnemen. OMGPOP heeft nu een wereldwijde hit in handen met Draw Something en dagelijks wordt er 100.000 dollar aan omzet gegenereerd door in-app aankopen, upgrades en advertenties. Het bedrag dat Zynga neer zou willen tellen voor OMGPOP is dan ook niet mis: tussen de 150 en 250 miljoen dollar! Naast Zynga zouden er ook uit Japan twee bedrijven interesse getoond hebben. De bedrijven DeNA en GREE kennen we niet, maar ook zij zouden azen op OMGPOP.

Moet toch lekker voelen om zoveel geld geboden te krijgen voor je bedrijf! Overigens heeft OMGPOP meer games gemaakt dan alleen Draw Something. Ze maken games voor Android, iOS, Facebook en Flash, maar behalve Draw Something is er niks echt doorgebroken.

Bron: Techcrunch via Nu.nl


Tags: , ,