Gedeelte Vodafone-netwerk in de randstad ligt eruit

Er is brand geweest in een netwerkcentrale van Vodafone in Rotterdam en als gevolg daarvan heeft deel van de Vodafone-klanten vandaag geen toegang tot het 2G en 3G netwerk van de provider.

Vodafone heeft een melding op hun eigen website staan met betrekking tot de brand. Rond 5 uur vanochtend is de brand uitgebroken in de netwerkcentrale in Rotterdam. De brand is inmiddels onder controle, maar uit veiligheidsoverweging is alle elektriciteit uitgeschakeld, met als gevolg dat het 2G en 3G netwerk eruit liggen. Het is dus niet mogelijk om in de randstad te sms’en, bellen en internetten. Ook is het voor een derde van de klanten in heel het land niet mogelijk om hun voicemail te bereiken.

Momenteel is er wel een noodvoorziening onderweg om het 2G netwerk weer operationeel te krijgen en dat netwerk zou aan het einde van de dag weer moeten werken. Dit betekent dat je dan weer kunt bellen en sms’en. Van het 3G netwerk is het nog niet bekend wanneer die weer online zal zijn, maar de verwachting is dat dit nog een paar dagen kan duren. Je kunt via het 2G netwerk ook wel internetten, maar dat is een stuk trager en Vodafone roept klanten dan ook op om dat zoveel mogelijk te beperken.

Ook is Vodafone momenteel in gesprek met KPN en T-Mobile om te bekijken of er samengewerkt kan worden aan het bestrijden van de overlast. Daarnaast heeft het CDA een spoeddebat aangevraagd omdat de storing ‘overlast voor de samenleving’ is. Ongeveer een kwart van de Vodafone-klanten zal last hebben van de storing. Zodra er meer nieuws is zullen we dit bericht updaten.

Update 14:40 – Vodafone heeft gemeld dat er begonnen is aan het opbouwen van een noodcentrale.

Update 16:00 – Een deel van de problemen is volgens Vodafone inmiddels opgelost. Zo’n 10 tot 15 procent van de klanten heeft nog last van problemen en die groep zou zich voornamelijk bevinden in Rotterdam, Den Haag en regio Kennemerland. Een gedeelte van het mobiele verkeer wordt omgeleid via Amsterdam.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uPg0A1rOKKw&hd=1


Tags: , ,