Hands-on: Instagram voor Android

Vorige week wilden we al een leuke hands-on plaatsen toen de app naar Android was gekomen, maar toen werkte het niet op de HTC Desire Z. Het probleem is nu opgelost, dus tijd voor de beloofde hands-on!

Vorige week werd het Instagram bericht afgesloten met: “Hopelijk worden de problemen opgelost want hoewel ik de toegevoegde waarde van een app als Instagram niet zie, ben ik wel benieuwd hoe de app werkt. Zodra Instagram doet wat het moet doen zal er op GSMacties.nl een leuke hands-on geplaatst worden.” Is onze ietwat sceptische redacteur Stefan van mening veranderd of vindt hij het nog steeds een verwaarloosbare app? Je leest het in de hands on!

Eerste indruk

De interface van de app is lekker simpel, overzichtelijk en laat de nieuwste foto’s zien. Onderaan heb je een vijftal knopjes zitten: Home, Popular, Foto maken/foto kiezen, News, Profielpagina. Bij Home zie je de nieuwste updates (in mijn geval mijn laatst gemaakte foto), bij Popular zie je de meest populaire foto’s van het Instagram netwerk, de knop om een foto te maken of kiezen spreekt voor zich, bij News zie je wie jou volgt en wie jij volgt en op de profielpagina zie je jouw profiel. Het zit dus allemaal redelijk logisch in elkaar.

Instagram interface

Maar met Instagram ga je je niet lopen verbazen over de interface. Nee! Je gebruikt de app om foto’s mee te maken. Dus klikken we op het middelste icoontje, maken de keuze om een foto te maken en de camera richten we op een willekeurig object (onderaan het bericht kun je drie foto’s bekijken). Nadat je de foto gemaakt hebt moet je hem bijsnijden voor Instagram en kun je filters toepassen. Het werkt allemaal erg lekker!

Amaro, Rise, Hudson, Sierra…

filtersAls je filters toe gaat voegen heb je de keuze uit 18 filters, variërend van normaal tot enorm veel contrast en van kaderloos tot een old skool polaroid-achtig effect inclusief kader. Afhankelijk van de foto kies je een bijpassende filter, want niet elke filter past op elke foto zonder dat het enorm lelijk wordt. Elke filter heeft een naam die niet treffend is, maar het klinkt allemaal wel erg leuk. Zo heb je bijvoorbeeld Amaro, Hudson, Kelvin, Nashville, Walden, Sutro en nog veel meer. Daarna ga je naar het volgende scherm en kun je een naam en beschrijving invoeren en kun je hem direct delen op je favoriete sociale netwerk!

Filters voorbeeldje

Filters toepassen is kinderlijk eenvoudig!

 

Leuk, niet leuk, overgewaardeerd of wel degelijk een goede toevoeging?

Ik was erg sceptisch wat betreft Instagram. Iedereen kan nu ‘hippe’ foto’s maken. Van ome Jan tot oma Gerda tot je kleine zusje. Zelfs de grootste foto-kluns kan met Instagram iets leuks maken. Dat is ook een beetje het gevaar van Instagram: iedereen kan interessant doen met de vintage filtertjes en iedereen is opeens een hippe fotograaf. Naar mijn mening is een slechte foto ook een slechte foto ondanks een filtertje, maar eerlijk is eerlijk, de juiste filter op een leuke foto kan erg goed uitpakken.

Er is echter iets dat nóg beter is dan de vintage filters en dat is de perfecte integratie met diensten als Facebook en Twitter. Ik gebruik bijvoorbeeld veel Tweetdeck op de Desire Z en bij het toevoegen van een foto zien Facebook gebruikers alleen maar een linkje (Twitter is gekoppeld aan Facebook in mijn geval). Instagram pakt het beter aan en op Facebook zie je direct de foto die je gemaakt hebt. De app blijft op mijn telefoon staan want ik vind het stiekem wel leuk om nietszeggende foto’s op te leuken met een leuke filter. Hieronder kun je drie foto’s zien die gemaakt zijn tijdens deze review. Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.

Instagram foto 3Instagram foto 1Instagram foto 2

Instagram voor Android is gratis te downloaden in Google Play!



Tags: ,