Internetten, bellen en sms’en in de EU goedkoper

Goed nieuws voor alle internationaal reizende mobieltjes-fanaten! Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met de verlaging van verschillende vormen van mobiel gebruik zoals internetten, sms’en en bellen.

Mobiel InternetWe hebben het er al eerder over gehad: mobiel gebruik in de Europese Unie is te duur en de prijzen moeten omlaag. Dat was althans het plan en dát is nu goedgekeurd door het Europees Parlement. Wat betekent dat voor de consument die door de EU gaat reizen? Dat laten we zien in onze vergelijking hieronder:

Nu Vanaf
01-07-12
Vanaf
01-07-14
Megabyte Max. €3,95 €0,70 €0,20
Belminuut uitgaand Max. €0,46 €0,29 €0,19
Belminuut ontvangst Max. €0,13 €0,08 ?
Sms Max. €0,18 €0,09 €0,06

Zoals je kunt zien wordt vooral internetten flink goedkoper. Je kunt nu bij de verschillende providers wel een bundel voor het buitenland afsluiten, maar dat kost natuurlijk ook weer extra. Dat soort praktijken zijn straks dus verleden tijd en je zult niet snel meer honderden euro’s armer zijn na een vakantie terwijl je vergeten was je mobiele internet uit te zetten. De prijzen zijn na 2014 geldig tot 2017.

Volgens Neelie Kroes gaat het iedereen veel geld besparen. Het lijkt ons wat veel, maar volgens Kroes zal een gemiddeld gezin (binnen de EU) zo’n €200 besparen op de jaarlijkse vakantie en een zakenman zal zeker €1000 besparen. Dit jaar gaan de Europeanen naar schatting 5 miljard euro betalen voor roaming tegenover 20 miljard euro vorig jaar. ”We hebben een einde gemaakt aan de afzetterij”, aldus Europees Commissaris Neelie Kroes.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,