De telefoon van de toekomst

Bijna elke week komen we wel weer nieuwe “foto’s” tegen van de iPhone 5, maar hoe zit het met andere telefoons? Er zijn namelijk genoeg gave conceptfoto’s te vinden van andere ’toekomstige’ smartphones! Tijd om er een paar onder de loep te nemen.

De koptelefoon-smartphone – LG

Futuristische telefoon - LGEen LG smartphone speciaal voor de multimedia-fanaten want deze kun je namelijk omtoveren tot een heuse koptelefoon! Een erg handige functie als je het ons vraagt maar één vraagje: als iemand belt, hoe weet je dan wie het is?

Simpel maar elegant – Nokia

Futuristische telefoon - NokiaEen futuristisch ontwerp met hele elegante trekjes. Geen buigbaar scherm of gigantisch display, maar gewoon klein en simpel. Wordt dit de ‘simpele’ telefoon van de toekomst? Wij vinden hem in ieder geval erg mooi en vragen ons af waarom Nokia dergelijke telefoons niet nu uitbrengt.

Smartphone in een armband

Futuristische telefoon - armbandDeze smartphone draag je om je pols en het scherm ’trek’ je eruit. Het scherm is buigbaar maar rust op je hand waardoor je toch handig kunt drukken en slepen zonder dat het hele scherm meebeweegt. Het gadget gehalte is bij deze telefoon érg hoog!

De retro telefoon – HTC

Futuristische telefoon - HTCOok HTC doet met Nokia mee met het retro-concept, zoals hierboven te zien is. Wij vinden het wel wat hebben. Het is in ieder geval flink anders dan de meeste modellen die we nu langs zien komen in de huidige markt. Dit toestel heeft een strakke en minimalistische uitstraling, iets dat veel mensen enorm waarderen.

Een doorkijktelefoon – Nokia

Futuristische telefoon - transparantDit is in onze ogen wel een van de gaafste concept-telefoons! Het zal nog wel even duren voordat we dit soort transparante smartphones kunnen vasthouden, maar het ziet er wel heel cool uit! We hopen wel dat je de doorzichtigheid zelf kunt instellen, anders kan iedereen meekijken met wat jij op je schermpje doet. Maar Nokia: je hebt zó gave concepten, doe er wat mee!

Dat waren de vijf futuristische smartphones die we uitgekozen hebben, maar we kunnen het tóch niet laten om ook even een iPhone concept te laten zien:

Futuristische telefoon - iPhoneEen doorzichtig scherm en een toetsenbord dat geprojecteerd wordt door middel van twee kleine projectors. Gaat dit de toekomstige iPhone worden? Zo’n groot toetsenbord is handig maar het heeft wel als nadeel dat je totaal geen gevoel hebt van het intoetsen. Het transparante scherm vinden we wel weer gaaf maar de twee zwarte vlakken vinden we wat jammer.


Tags: , , , , , ,