Huawei Ascend D Quad komt later

De Huawei Ascend D Quad zou oorspronkelijk nu ongeveer uit moeten komen maar dit heeft helaas vertraging opgelopen. Door productieproblemen met de processor kan er nog niet begonnen worden met massaproductie.

Huawei Ascend DDe Huawei Ascend D Quad werd afgelopen februari aangekondigd op het Mobile World Congress en zou rond deze tijd uitkomen. Dat heeft echter vertraging opgelopen door een probleem met de massaproductie van de processor, althans, dat meldt een Chinese website op basis van uitspraken van Huawei-topmensen. Huawei zelf heeft nog geen bericht verspreid over de vertraging waardoor het tot nu toe een onbevestigd gerucht is. Gevolg is dat de release mogelijk pas in september zal zijn en Nederland zal een paar maanden daarna waarschijnlijk pas aan de beurt zijn. Hier zou het toestel namelijk in september uit moeten komen, maar dat lijkt ons niet meer haalbaar als de officiële release in diezelfde maand is. Het kan echter ook zo zijn dat Huawei voor een wereldwijde release gaat, maar dat is slechts speculatie.

De Huawei Ascend D Quad maakt gebruikt van een eigen processor van Huawei die naar eigen zeggen sneller is dan de Nvidia Tegra 3. Verder heeft de D Quad een 4,5 inch ips-lcd scherm met een resolutie van 1280×720 en het toestel draait op Android 4.0.

Bron: CNMO


Tags: , ,