Huawei kondigt de Ascent D serie aan

Huawei is nog een relatief onbekend merk hier in Europa, maar daar moet nu verandering in komen. Het Chinese merk heeft op het MWC in Barcelona de Ascend D serie aangekondigd, waarvan twee toestellen een zelf-ontwikkelde quad-core processor bevatten!

Meestal maken fabrikanten gebruik van bepaalde SoC’s (System on a Chip) zoals die van Qualcomm, Texas-Instruments of Nvidia. Huawei pakt het wat anders aan en heeft zelf een SoC ontwikkeld. De Huawei K3V2 quad-core processor draait op 1.5GHz en er zitten 16 GPU’s (grafische chips) in geïntegreerd. Best indrukwekkend, maar het wordt nog beter. Zo zegt Huawei dat door een speciale stroombesparingstechniek het energieverbruik 30 procent minder is. Behoorlijk indrukwekkend!

Naast de zeer net-ogende SoC zijn ook de rest van de specificaties erg netjes! De Ascent D quad heeft een 4,5 inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels, er zit een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 1,3 megapixel aan de voorkant. De Ascend D quad zal uitkomen met Android 4.0 aan boord. De accu in het toestel zal een capaciteit van 1800mAh hebben. Er komt ook een versie uit met een 2500MaH accu, de Ascend D quad XL. Specificaties blijven gelijk, maar deze versie zal 2 millimeter dikker zijn. Ook zal Huawei een dual-core versie (geen SoC van Huawei maar van Texas Instruments) uitbrengen, de Ascend D1, en deze zal in april van het jaar uitkomen. De andere twee toestellen zullen wat later uitkomen in kwartaal twee.

Huawei Ascend D

De Huawei Ascend D quad (XL) ziet er erg netjes uit!


Tags: , , ,