LG komt met de Optimus 4X HD: snel, sneller, snelst!

LG is lekker bezig. Eerst kondigen ze de L-Style serie aan, welke voorlopig uit een drietal toestellen bestaat en nu komen ze met de LG Optimus 4X HD, de eerste Tegra 3 quad-core smartphone!

Oké, je bent bij dit bericht beland en dat kan om drie redenen zijn: je hebt geen flauw idee van wat je zojuist gelezen hebt, je snapt juist wel wat je zojuist gelezen hebt of je vond het meisje dat bij dit bericht staat op de Facebook pagina de moeite waard om te kijken waar het over gaat. In alle gevallen heb je er goed aan gedaan om door te klikken, want het aangekondigde toestel van LG is een primeurtje in smartphone-land. De LG Optimus 4X HD (dat is de naam) zal ’s werelds eerste quad-core smartphone zijn gebaseerd op de Tegra 3 SoC. Dat betekent dat de telefoon 4+1 processorkernen heeft en in Jip-en-Janneke-taal betekent dat: heel, heel, heel snel! De naam is in onze ogen een beetje teveel van het goede maar de specificaties zijn echt héél erg netjes! De Tegra 3 is ingesteld op 1,5GHz, het toestel heeft een 4,7 inch True HD IPS LCD scherm met een resolutie van 1280×720, 1GB Ram geheugen en 16GB opslaggeheugen. Geen verkeerde specificaties! Het toestel zelf draait op een licht aangepaste versie van Android 4.0, je kunt foto’s maken met een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 1,3 megapixel camera aan de voorkant, de batterij heeft een capaciteit van 2150mAh en het toestel is ‘maar’ 8,9mm dik!

LG Optimus 4X HD
Een erg mooi toestel dus met erg nette specificaties! Details over wanneer de Optimus 4X HD uitgebracht gaat worden komen mogelijk naar buiten tijden het MWC2012. Om af te sluiten hebben we een mooie quote uit de pers release van LG: “…de LG Optimus 4X HD brengt PC prestaties naar de palm van je hand.”

Bron: Engadget


Tags: , , , , ,