Maatregelen Vodafone ter voorkoming grote storingen

Na de brand in een netwerkcentrale van Vodafone enkele maanden terug is er een flinke discussie losgebarsten over het wegvallen van bereikbaarheid. Dit mag niet meer voorkomen en daarom komt Vodafone nu met een aantal maatregelen.

Storing-VodafoneOp 4 april dit jaar brak er brand uit in een netwerkcentrale van Vodafone. Als gevolg daarvan heeft het netwerk er ongeveer een week uit gelegen en ook daarna waren er nog geregeld problemen als gevolg van deze flinke storing. De storing was zo erg dat de politiek zich ermee ging bemoeien en de uitkomst was simpel: een storing van dit kaliber mag niet meer voorkomen. Vodafone heeft nu in officiële reactie laten weten dat het werkt aan maatregelen om storingen in de toekomst beter de baas te zijn. Een van die maatregelen is het scheiden van de 2G- en 3G-systemen. Nu is het zo dat als er een storing is, beide systemen uitvallen. Bij een scheiding zal maar een van de twee systemen uitvallen bij een storing. Zo behoud je (als het goed is) een netwerk dat tenminste nog deels functioneert. Ook is Vodafone bezig met het uitrollen en implementeren van nieuwe technieken om het aansluiten van masten op het netwerk sneller uit te kunnen voeren.

Een derde maatregel is iets dat eveneens door de politiek geopperd is, namelijk het terug kunnen vallen op het netwerk van andere providers. Ook hier werkt Vodafone aan en daarvoor is de provider momenteel in gesprek met netwerkbeheerders en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Vodafone is dus druk bezig met mogelijke oplossingen om een dergelijke storing in de toekomst in de kiem te smoren. Wij juichen het toe en we hopen dat ook de andere providers hier een voorbeeld aan nemen.

Bron: Vodafone


Tags: , , ,