SquareQuote: de Instagram voor quotes

Je kent ze wel, de nietszeggende foto’s met een mooie en diepzinnige tekst erop geplakt. Door die foto wordt de hele betekenis van de quote nóg dieper, althans, dat is de bedoeling. Spreekt het idee je wel aan? Dan kun je nu zelf aan de slag door middel van SquareQuote!

Iedereen quote wel eens wat

SquareQuoteBoeken, films, series, tijdschriften, televisie, radio, games en ga zo maar door, quotes kun je overal vandaan halen. “Luke, I’m your father!” of “I’ll be back”, wie kent ze niet? Ook de New Kids-films hebben een ware vloedgolf aan quotes teweeg gebracht. Op de een of andere manier delen mensen maar al te graag quotes en tegenwoordig gaat het steeds vaker via de digitale snelweg in de vorm van Twitter of Facebook. Dat delen van quotes is nu opeens héél wat makkelijker geworden met SquareQuote op iOS!

SquareQuote is Instagram voor tekst

Er is eigenlijk maar één manier om goed uit te leggen wat SquareQuote is: Instagram voor tekst. Bij Instagram is er al het probleem dat er enorm veel net-niet-fotografen tussen zitten die denken dat een filtertje hun foto’s opeens tot een wereldwonder vermaakt, maar er zijn ook legio mensen die wel een leuke plaatje schieten, niet overboord gaan met filters en de deel-functies voor Twitter en Facebook gewoon fijn vinden. Maar hoe zit dat met SquareQuote? In tegenstelling tot foto’s maken wil niet iedereen quotes delen met de hele wereld.

SquareQuote font-grootte-kleurSquareQuote delen

SquareQuote is handig in gebruik

SquareQuote is erg handig te gebruiken. Je moet eerst inloggen met Facebook (en ja, dat is verplicht) en vervolgens krijg je een kleine rondleiding door de app. Vervolgens wil je natuurlijk een quote plaatsen en dat kan op meerdere manieren. Je kunt zelf een quote invoeren, een stukje tekst van een Facebook-vriend nemen, een achtergrond kiezen vanaf jouw toestel of vanuit de foto’s van de Facebook-vriend waar de quote van is. Vervolgens snij je de achtergrond bij, pas je de ‘look-and-feel’ van de tekst aan en kies je in hoeverre je je quote wilt delen (publiek, vrienden of alleen voor jezelf). Vervolgens deel je je quote en als je je quote van een vriend hebt dan wordt die automatisch getagged. Het maken en delen van quotes stelt dus helemaal niks voor!

Het grote nadeel van SquareQuote is de Facebook-verplichting, maar wanneer je Facebook hebt kun je lekker aan de slag met quoten tot jij of jouw Facebook-vrienden erbij neervallen. Kun je niet wachten tot je aan de slag kunt gaan met SquareQuote? Download de app dan gratis voor iOS!


Tags: , , ,